Tuesday, 28 February 2012

Intro. Dia Mr Right!


Adam – Dia heartless. Dia tak ramai kawan tapi sejak dia bertemu dengan si gadis yang minat warna ungu tu, terus hidup dia berubah. Dia dah pandai senyum. Dia dah pandai ketawa dan dia dah pandai cemburu.
Hawa – The happiest girl in the whole world, itu kata dia. Dia suka senyum, dia suka buat benda yang orang tak nak buat. Contoh, pergi cakap dengan mamat heartless tu. Tapi ada something pasal mamat heartless tu yang buat dia rasa macam terawang-awang di udara. Buat dia rasa macam dekat taman bunga.

 “Aku tak rasa kau tu jahat. Muka je ego tapi hati bak salju,” ujar Hawa ketika dia mengejar Adam. Dah banyak kali dia duk jerit nama Adam tapi Adam buat pekak je. Kadang-kadang tu teringin je dia mengaplikasikan kemahiran taekwondo dia dekat Adam. Biar Adam tahu rasa!
    Adam jeling Hawa sebelum merengus geram. “Girls are so annoying!”
    Hawa mencebik. “Aku tak!”
   “Kau memang annoying! Wearing all those weird stuff on your face! Ni apa?” Adam menghala jarinya pada mata Hawa. Rimas dia tengok Hawa pakai semua benda pelik ni. Dah cantik tanpa mekap, tiba-tiba nak pakai mekap segala. Siapa agaknya yang bagi idea gila dekat si Hawa suruh pakai mekap ni? Memang nak kena debik dengan aku agaknya!
     “Ni eyeshadowlah!”
      "You look stupid! Pergi cuci muka.”
       Hawa tersentak. Aku nampak bodoh? Oh my, yang perempuan-perempuan lain tu tak nampak bodoh pulak bila pakai mekap! Perempuan yang suka berkepit dekat dengan dia tu! Yang nama Tasha apa benda entah tu takpe pulak! Annoying! Nak je aku hempuk mamat ni!
         “Aku pakai mekap ni untuk kau,”
          Adam pulak yang terkejut. “Kenapa pulak?”
         “Aku ingat kau suka perempuan pakai mekap.”
         Adam juling mata ke atas. Memang nak kena debik la orang yang pandai buat cerita cakap aku suka perempuan pakai mekap macam opera ni!

Nota : My first trial. Banyak benda yang kurang. Here and there :) Sorry tapi saya harap korang suka this story :) Thanks! Comments are highly appreciated.

11 comments:

miss independent said...

Best! Nice intro, by the way. Tak sabar nak baca next post :) Cepat-cepat sambung, ye. ^^

zawani mukhtar said...

ok, mcm besh ni

Dian Hafiya said...

Oh! :D terkejut tengok dah ada yang komen. Hi semua! :D hehehe.. insyaAllah, saya akan cuba update ASAP.

Najwa Ghazali said...

assalamualaikum. hey there. drop by in here.
and i guess this story is lovely. :)
keep it up.
*waiting for the story to start :)

Haruno Hana 하나 said...

best3 :D keep it up Dian! intro dia dh best.. menanti part 1 lak..

[AYUMI AFIQAH] said...

singgah sini. mcm best je ni..smbung lagi.. :)

inche fazleen said...

waiting for the next part :)

inche fazleen said...

waiting for the next part :)

Dian Hafiya said...

Najwa Ghazali : Hi there! :) Thank you so much. All praises to HIM.

Haruno Hana : Terima kasih :)

Ayumi Afiqah : Hi! :D InsyaAllah and thank you.

Inche Fazleen : InsyaAllah, soon :) TQ!

Syaza Nadiah said...

Best2 ! :)

najibah said...

1st time jenguk cni n mmpu tersenyum dgn intro yg cukup mantap.smooth sajer.marathon b'mula.lmbt keretapi.hrp2 cter ni best sbb intro dia da mmpu wat akk senyum simpul bygkn gaya cool adam n keSENGETan hawa. ^^ gud try dik.

Kawan-kawan