Wednesday, 29 February 2012

Sinopsis Dia, Mr Right!



I
Hawa binti Taufiq.
            Hidup Hawa simple dan mudah. Dia tak suka nak peningkan kepala dia tapi dia rimas bila keluarga dia dah start suruh dia kahwin. Dia baru 25 tahun je kot! Tak tua sangat pun lagi tapi gaya abang dan kakak macam dia dah umur 45 tahun. Dia tak nak kahwin lagi. Dia nak enjoy pergi melancong sorang diri. Tapi kata-kata abang buat dia terfikir, “Jodoh tu di tangan Allah. When your Mr.Right comes, you can’t do anything.” Haihlah, pening!
            “Hawa dah 25 tahun. Hawa kenal anak Mak Mah tu? Dah ada 2 orang anak tau! Kahwinlah ye. Find someone yang boleh buat hidup Hawa berseri-seri. Like shining little star!”
II
Adam bin Rahman.
“Adam, kahwinlah ye. Fine someone yang boleh buat hidup Adam berseri-seri. Macam apa yang Amirah buat dulu!”
            Adam bingung. Nak kahwin boleh je tapi dengan siapa? Akak suruh dia kahwin macam dia dah ada calon je. Takde siapa yang suka dia kecuali Amirah. Takde siapa yang berani nak datang dekat dia kecuali Amirah. Dia forever alone for 29 years tanpa dikira masanya dengan Amirah. Siapa yang nak kahwin dengan dia? Tell me! Nak suruh Amirah kahwin dia? IMPOSSIBLE! Amirah dah bahagia sekarang. Adam tarik nafas. Dunia dia hanya kanvas dan kerja dekat pejabat. Kahwin? Hmm...


p/s : Ini sinopsis. Something that I've made while typing the first chapter. Entah jadi ke tidak sinopsis tapi harap-harap korang pahamlah ye :D Oh, sangat-sangat happy bila tengok dah ada 13 followers :) You guys are so wonderful! Comments are highly appreciated. Thanks!

3 comments:

zawani mukhtar said...

uikss x sabarnye nk baca

Dian Hafiya said...

Bab 1 dah diupload :)

Syaza Nadiah said...

Wah . Nice start . :)

Kawan-kawan